Café des Chansons

Charlotte Haesen met het Tobalita strijkkwartet

Charlotte Haesen, zang
Robert Lis, viool
Tessa Badenhoop, viool
Odile Torenbeek, altviool
Anjali Tanna, cello

Charlotte Haesen, in 1987 te Amsterdam geboren, in Franstalig België opgegroeid, studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Als Charlotte Haesen zingt laat ze zich meevoeren door het moment. Ze werd in de jazztraditie geschoold en zong regelmatig chansons ‘uit heimwee naar de Franse taal’ in de straten van Amsterdam. Charlotte betovert met haar stem, timing en haar prachtige performance.

Op een dag toog altvioliste Odile Torenbeek naar de markt voor een punt appeltaart, maar keerde terug met Charlotte. Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’ et voilà: chansons zoals je ze in geen tijden meer gehoord hebt. Daar durven we een goede appeltaart om te verwedden.

Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze brengen schitterend repertoire samen vol mooie Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Brel, Gainsbourg en Piaf, maar ook een paar eigen composities van de eigenzinnige Haesen.

Samen met het Tobalita Strijkkwartet bezorgt zij kippenvel en tranen van ontroering. Na het optreden in Podium Witteman bevestigden de vele enthousiaste reacties dat ‘Café des Chansons’ niet langer een publiek geheim mag blijven.
(www.charlottehaesen.com)
(www.cafédeschansons.eu

PROGRAMMA

Café des chansons

Laatst aangepast opvrijdag, 13 april 2018 17:19

Concert informatie

  • Datum: zondag, 30 september 2018
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 5,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827