Selecteer een pagina

Oneiros Ensemble

16 februari 2020

Het Oneiros Ensemble is opgericht in 2011 door harpiste Liesbeth Vreeburg en violist Johan Olof. De missie van het ensemble is om verhalen te vertellen met klassieke muziek. Het ensemble bestaat uit een groep jonge ambitieuze musici en speelt in verschillende bezettingen. Het Oneiros Ensemble speelt kamermuziek, van barok tot hedendaags, in grote en kleine bezettingen, voor jonge en oude mensen. Het ensemble zoekt naar de essentie van de muziek, arrangeert en programmeert, maakt muziektheater, en vertelt verhalen.

Adriaan Breunis studeerde een tijdlang kunstgeschiedenis, schoolmuziek en viool in Amsterdam, voordat hij uiteindelijk altviool studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Gisella Bergman en Vladimir Mendelssohn. Hij volgde jazz- improvisatielessen bij Simon Rigter en orkestdirectielessen bij Hans Leenders. Adriaan is altviolist in verschillende avontuurlijke ensembles zoals Quartet Quinetique, een strijkkwartet dat buiten de paden van het klassieke repertoire treedt en Fuse, de huisband van Podium Witteman. Adriaan is voorts werkzaam als remplaçant bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Metropole Orkest. Hij was aanvoerder altviool van de Mannheimer Philharmoniker en van het Ensemble Béziers Musikè o.l.v. Jean Bernard Pommier. Hij is regelmatig in de studio te vinden voor uiteenlopende opnamesessies en speelde mee in theatervoorstellingen van Bob Fosko, Lilian Hak en Wende Snijders.

Karin Leutscher, fluitiste, werd geboren 1974 te Haarlem, studeerde vanaf 1994 aan het Conservatorium van Amsterdam bij professor Harrie Starreveld. In 1999 rondde zij haar eerste fase opleiding af met het hoogst mogelijke
puntenaantal. Karin vervolgde haar studie in de tweede fase opleiding en slaagde cum laude in 2001. In 2001 ontving zij een studiebeurs van het Prins Bernhard Culuurfonds om lessen te kunnen volgen bij Jacques Zoon te Berlijn. Van 2006 tot 2013 had Karin een vaste aanstelling als piccoloïste en fluitiste bij Holland Symfonia. Karin remplaceert tegenwoordig bij verschillende beroepsorkesten en ensembles. Naast de reguliere concertpraktijk is Karin ook veelvuldig betrokken bij het maken van muziektheaterproducties. Sinds 2004 maakt Karin deel uit van het Eolian Ensemble (blaaskwintet en piano) dat in 2014 haar 10 jarig jubileum viert.

Liesbeth Vreeburg studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In juni 2008 studeerde Liesbeth cum laude af voor haar eerste fase. Aansluitend volgde zij daar de master opleiding voor uitvoerend musicus, en studeerde af met een 9.5.
Liesbeth is actief als musicus in diverse muziektheater- en
kamermuziekensembles. Het door haar opgerichte Oneiros Ensemble speelde in de kleine zaal van het Concertgebouw in januari 2012. Met Theatergroep Fien toert ze door het hele land met hun jeugdtheatervoorstellingen. Zij werkte verder met het Noord-Nederlands Toneel, de Eef van Breen Group, S t a r g a z e en Orkater. Liesbeth werkt daarnaast als remplaçant bij de Nederlandse orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Het Gelders Orkest, het Balletorkest, voorheen Holland Symfonia, en het Koninklijk Concertgebouw Orkest

Programma:

  1. Carl Philip Emanuel Bach. Fluitkwart in a klein.
  2. Bax .Het Elegiac Trio
  3. Sofia Gubaidulina. Arten von Freuden und Traurigkeiten
  4. Béla Bartok. Zes dansen